lørdag 23. oktober 2010

Når bør barnet starte i barnehagen?

I vår kommune har det i noen år nå vert full barnehagedekning og to opptak slik at alle med behov for plass i barnehage har fått det enten fra 1. august eller fra 1. januar.
Dette har for mange vert en super løsning slik at de da slipper kabalen etter endt permisjon.
Men nå blir det endringer i statstilskuddet og dermed er det ikke like lett å gjøre det på denne måte lenger da spesielt når det gjelder barn som ikke har fylt 1 år ved opptak. Situasjonen er nå at det er 50 barn til 26 plasser og dermed blir det et problem, da det til stadig må opprettes ekstra midlertidige plasser.
Så ser fram mot mandagens gruppemøte der denne saken skal diskuteres, for vi kan ikke la noe gubbevelde bestemme her det må være opp til de enkelte familiene hvordan de vil ha det for sitt barn. Og uansett om regelen for opptak i kommunen skal endres så kan den ikke endres på så kort varsel, en eventuell endring må varsles minst et år før den trer i kraft med tanke på permisjonsrgler og varsling til nav.

Så det jeg mener er at det må være opp til mor og far når de hvil at deres barn skal starte i barnehage og hvor stor plass de ønsker.
Photobucket

Selv har jeg tre barn som har vert i vidt forskjellige aldre når de har startet i barnehagen men det har vert våre valg og ut fra våre behov.

Photobucket

Denne frøkna som er født i Februar 2000 begynte i barnehage på august den høsten hun var 2 1/2 år. Den gangen var det bare ett opptak og det var vårt valg at hun sulle starte da.

Photobucket
Mens denne søtnosen som er født i November var bare 10 mnd da han begynte på barnehagen i August 2004. Det hadde han ikke vond av og har hadt en flott barnehage tid i alle sine år på barnehagen , nå er han stolt skolegutt og går i 2. klasse.
Grunnen til at vi ville ha han i barnehage da var at vi følte behov for faste rammer rundt barnepass når mor og far var på jobb istedet for å drive med en omflakkende tilverelse mellom besteforeldre og andre potensielle barnepassere. Gutten storkoste seg i trygge omgivelser i et omsorgsfult miljø.
Derfor har jeg ikke noe vond om tidlig start det er rett og slett et valg som mor og far må ta med tanke på sin situasjon og barnets beste.

Minstemann er født sist på desember og var også 2 1/2 år da han begynte i barnehagen. (Hans oppstart er det et glimt av her.) Grunnen til at han begynte da og ikke før var at vi hadde mulighet til at jeg gikk hjemme lenger og jobbet litt på helg og når far hadde fri. Det var vårt valg og hadde ikke denne muligheten vert til stede så hadde det nok blitt søkt om plass til han også tidligere.

Så nå skal jeg på gruppemøte på mandag og håpe at det blir tatt et fornuftig vedtak i onsdagens kommunestyre.

Krysser fingrene xxx

Ingen kommentarer: